szerző:
Eduline

Két képzéssel is felkerült a Financial Times friss felsőoktatási rangsorára a Budapesti Corvinus Egyetem.

©

A kilencedik helyet szerezte meg a - többek között - Budapesti Corvinus Egyetemen futó CEMS Masters of International Management nevű oktatási program a Financial Times legfrissebb felsőoktatási rangsorában.

Az üzleti lap szakértői a menedmentképzéseket értékelték, a rangsorra egyébként nem csak a CEMS, hanem a Corvinus vezetés és szervezés mesterszakja is felkerült, a 2016-os eredményhez hasonlóan ismét a 70. helyen szerepel a listán.

Svájci egyetem az élen

A Financial Times rangsorát a svájci University of St Gallen képzése vezeti, a második és a harmadik helyen a franciaországi HEC, valamint a spanyolországi IE Business School menedzserképzése áll, de a tíz legjobb közé német, brit, szingapúri, olasz szak is bekerült.

A rangsor készítői többek között a végzettek jelenlegi fizetését, nemzetközi mobilitását, az elhelyezkedéshez szükséges időt, a nemzetközi oktatói és hallgatói arányt, a doktori fokozattal rendelkezők számát veszik figyelembe.

Friss felsőoktatási rangsor: a világ legjobbjai között végzett két magyar egyetem

Megjelent a QS legújabb rangsora: a diplomások munkaerőpiaci keresettségének eredményei alapján a világ első 500 egyeteme közé került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsorkészítő cég - a szakterületi és regionális rangsorok közreadásán túl - olyan, a felsőoktatás világában fontos mérőszámokat is külön vizsgálat tárgyává tesz, mint a végzettek foglalkoztathatósági eredményei és kilátásai.