szerző:
Eduline

Egyre több online kurzus közül lehet választani az amerikai egyetemeken.

University of Phoenix – színes honlapokkal csábítják a leendő e-hallgatókat
©

Egyre több online kurzus közül lehet választani az amerikai egyetemeken. Van olyan intézmény, ahol tavaly nyolcvanszor több diplomát osztottak ki az internetes képzések hallgatóinak, mint tíz évvel ezelőtt – adta hírül a Huffington Post.

A University of Phoenixen 2001-ben még mindössze 72-en szereztek oklevelet az e-learning segítségével, tavaly már hatezren kaptak diplomát. A USA Today nemrég elkészítette a legtöbb e-diplomát adó egyetemek listáját, amelyen a phoenixi intézmény szerezte meg az első helyet.

Az intézmény honlapján egy kalkulátor segít kiszámítani, mennyit kell fizetni egy-egy online képzésért. Az árak eltérőek: míg egy alapfokú menedzsmentképzés összesen 74 ezer dollárba, vagyis 16 millió forintba kerül, egy pszichológusi mesterdiplomát már 30 ezer dollárért, azaz 6 és fél millió forintért meg lehet szerezni.

Érdekes adat, hogy míg a BA- és BSc-diplomák jelentős részét még hagyományos képzésben szerzik meg a hallgatók, mesterképzésben már az online egyetemek vezetnek. Te is jelentkezhetsz a világ legnagyobb, ingyenes online akadémiájára – hogy hogyan, arról itt olvashatsz bővebben.