szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sorra kerülnek elő a bombák a Testnevelési Egyetem sportközpontjánál - jövő héten az egész környéket lezárják.

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több II. világháborús robbanószerkezetet találtak, írja a budapesti XII. kerület önkormányzata a honlapján - szúrta ki a Népszava.

Ezért a tűzszerészek a hatástalanítás idejére, április 10-ére biztonsági zárást rendeltek el a környéken. A kiürítés reggel 8-kor kezdődik, a vége pedig várhatóan a késő délután lesz. Ez alatt a MOM Kulturális Központ (Csörsz u. 18.) befogadóhelyként üzemel majd, ahova személyes okmányokkal, és legfeljebb egy kézitáskányi holmival tudnak beemenni a környékbeliek.

A kiürített, lezárt területet a rendvédelmi szervek őrzik, a lezárás idején pedig a belépés szigorúan tilos. Forgalmi korlátozás is várható, valamint változás a tömegközlekedés menetrendjében - írják.

Felvételi 2019: még mindig a gazdasági szakok a legnépszerűbbek

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.