szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói rangsorát is, a második helyen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. A második helyen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll. Harmadik helyre a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara került.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort kettős holtversenyben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara és a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti. A harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara áll.

Rang Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján) Rang Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)
1. SE-ÁOK 1. SE-ÁOK
2. DE-ÁOK 1. DE-ÁOK
3. SZTE-ÁOK 3. SZTE-GYTK
4. SE-FOK 4. PTE-ÁOK
5. SE-ETK 5. SE-GYTK

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el. Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2019 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.