szerző:
Eduline

Keretmegállapodást kötött a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és az OTP Bank a két intézmény hosszú távú együttműködéséről - jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Nagy János, a centrum elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank tájékoztatása szerint a keretmegállapodás lehetőséget nyújt a két intézmény között a kölcsönösen elfogadott együttműködési irányok rögzítésére, amelyek alapján a későbbiekben konkrét megállapodásokat készítenek elő.

A keretmegállapodás rögzíti, hogy a két fél együttműködik agrár kutatás-fejlesztési projektek keretében végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekben, elősegítik új tudományos eredmények gyakorlati alkalmazását.  Az OTP Bank támogatja a centrum karain folyó szakképzést, az agrártudományok ápolását, az agrárgazdasági területfejlesztési és környezetvédelmi kutatások eredményeinek megismertetését.

Csányi Sándor elmondta, arról nem tudnak beszámolni, hogy az együttműködés a bank számára milyen anyagi kiadást jelent majd, hiszen ez egy keretmegállapodás.mti