szerző:
Eduline

Az Adult Education Blog összegyűjtötte, miért érdemes az érettségi és a diploma után is folytatni a tanulást.

Az Adult Education Blog összegyűjtötte, miért érdemes az érettségi és a diploma után is folytatni a tanulást.

Előrelépési lehetőség

Munkavállalóként folyamatosan kell figyelni a pozícióhoz kapcsolódó továbbképzéseket, főleg akkor, ha a cég hajlandó kifizetni a tanfolyam díját. Könnyen lehet, hogy egy plusz végzettség előrelépési lehetőséget jelent, ha pedig valakinek nem tetszik a jelenlegi pozíciója, de szívesen maradna a cégnél, a vállalaton belül akár egy másik osztályra is átkerülhet a továbbképzés után.

Pályamódosítási szándék

Egyre többen elégelik meg a szakmájukat (vagy a főnöküket), és döntenek úgy egy-két évtized után, hogy valami egészen másba fognak. A felnőttképzések időpontjai alkalmazkodnak a munkaidőhöz, így viszonylag rövid idő alatt el lehet sajátítani egy másik szakmát.

Unalom?

Igen. Ha valaki nem tud mit kezdeni az idejével, érdemes szétnézni a felnőttképzési piacon. Annál is inkább, mert a legkeresettebb szakmákat kitanulókat a kormány pénzbeli juttatással is támogatja. A hazai hiányszakmákról itt olvashatsz bővebben.

Egészségmegőrzés

Bizonyított tény, hogy a tanulás hozzájárul az egészség megőrzéséhez is. A szellemileg friss embereket közép- és öregkori nyavalyák is ritkábban kínozzák. Mennyibe kerülnek az OKJ-s tanfolyamok? Összefoglalónkat itt olvashatod.