szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt van a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Veszprém megyében.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, az 5. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévben című 5. melléklet).

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Itt találjátok a Veszprém megyei listát:

ács, ápoló, autószerelő, burkoló, cukrász, dísznövénykertész, festő, mázoló, tapétázó, fodrász, gazda, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, grafikus, gyakorló ápoló, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, hegesztő, ipari gépész, irodai titkár, járműfényező, kertész, kőműves, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, lovász, magasépítő technikus, mechatronikai technikus, mezőgazdasági gépész, női szabó, pék, pék-cukrász, pincér, szakács, szociális gondozó és ápoló.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek (98. oldalon kezdődik a lista).

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek. Itt pedig azokat a képzéseket nézhetitek meg, amiket idén ingyenesen végezhettek el.

Ezeket az OKJ-s képzéseket végezhetitek el ingyen, több száz férőhely van

Itt a lista azokról az OKJ-s képzésekről, amelyet ingyen végezhettek el ebben a tanévben.