szerző:
Eduline

Az NB1-be tartozó focicsapatok játékoskeretéről kaptak adatbázis-feladatot az informatikából középszinten érettségizők, akiknek egy - a gumiabroncsok történetéről szóló - szöveget is kell szerkeszteniük, a háztartások kiadásairól kell infografikát készíteniük, emellett egy táblázatot is létre kell hozniuk a Heves megyei települések vízkeménységi mérési adataiból.

©

A középszintű gyakorlati vizsgán maximum 120 pontot szerezhetnek a diákok. A szövegszerkesztés max. 40 pontot, a prezentáció-grafika-weblapkészítés 30 pontot, a táblázatkezelés szintén 30 pontot, az adatbázis-kezelés 20 pontot ér.

A középszintű gyakorlati vizsga 180 perces, az érettségizők tetszésük szerint oszthatják meg idejüket az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is önállóan határozhatják meg. Fontos: a felügyelő tanároknak a vizsga befejezése előtt kb. 10 perccel figyelmeztetniük kell a vizsgázókat, hogy mentsék el a munkájukat.

Informatikaérettségi: itt találjátok a legfrissebb infókat

Csütörtökön a középszintű informatikaérettségivel folytatódik az érettségi szezon. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről. A középszintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának. 08:00Ebben a percben... ... országszerte megkezdődtek a középszintű informatikavizsgák. 07:40Reméljük, mindenki beért a vizsgára Jöhet az eligazítás a rendszergazdától.