szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020-as őszi érettségin már honvédelmi alapismeretekből is lehet majd érettségizni, ami a korábbi katonai alapismereteket váltja fel. Mutatjuk, hogy miből kell majd vizsgázniuk azoknak, akik ezt az érettségi tárgyat választják.

A középszintű honvédelmi alapismeretek érettségin a vizsgázóknak elsősorban a vizsgakövetelményben található témakörökről kell számot adniuk. Fel kell ismerniük a fontosabb összefüggéseket, be kell mutatniuk a gyakorlati ismereteiket, és mindeközben a szaknyelvi szókincs használata is követelmény lesz. A középszinten elsajátítandó témakörök olyan ismereteket tartalmaznak, amelyek az állampolgárok alapvető honvédelmi ismereteihez járulnak hozzá - olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A középszintű érettségi tartalmi követelményeit itt nézhetitek meg:

©
©

Eközben az emelt szintű vizsga elsősorban a katonai felsőoktatásba készülő vizsgázók képességeit és ismereteit fogja mérni. A vizsgázóktól a középszintű követelményeket meghaladó, bonyolultabb ismeretszerzési eljárásokat, kifejezőkészséget, összetettebb összehasonlítási és elemzési szempontokat követelnek meg, valamint a tények és az adatok tágabb körét kérik számon.

Az emelt szintű érettségi tartalmi követelményeit itt találjátok:

©
©

Ősszel érettségizők, figyelem! Elindult a jelentkezés a vizsgákra

Közzétette a 2020/2021-es tanév őszi érettségi jelentkezési lapját az Oktatási Hivatal, a kitöltött űrlapot szeptember 7-ig adhatjátok le a kormányhivatalokban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!