szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pontosan mi vár rátok ebben a hónapban? Összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb dátumok és határidők februárban.

Középiskolai felvételi

A legtöbb diák felvételi ügyeit az általános iskola intézi, így őket mindenről tájékoztatják az intézmények. Fontos, hogy a felvételin annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni 2019. február 18-ig - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Az iskolai ellenőrzések érdekében az általános iskolák ennél korábbi időpontban is kérhetik a felvételi lapok kitöltéséhez szükséges adatok benyújtását - hívják fel a figyelmet.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket

Érettségi jelentkezés

Az érettségi vizsgára jelentkezési lapot kell leadniuk a diákoknak, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani, vagyis abba a középiskolába, ahol tanulnak, de semmiképp sem az Oktatási Hivatalhoz, hiszen ezen keresztül nem lehet intézni a jelentkezést.

A tavaszi érettségikre való jelentkezés határideje tehát február 15, amely végleges dátum, tehát nincs lehetőség későbbi jelentkezésre.

Felsőoktatási felvételi

2019. február 15-e: ez a felvételi jelentkezési határideje. Eddig kell az E-felvételiben rögzítenetek a kiválasztott egyetemet, főiskolát, valamint a saját adataitokat. Ezek hitelesítésének határideje pedig öt nappal későbbre esik, február 20-ra.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Diákhitel igénylése

A változatosság kedvéért a diákhitel igénylés határideje is 2019. felbruár 15. Ebben az esetben március 14-e a folyosítás napja. A diákhitel igényléssel kapcsolatos legfontosabb dátumokat itt találjátok.

Sok pénz múlik azon, hogy elfelejtitek-e ezeket a dátumokat

Diákhitelesek vagytok vagy szeretnétek igényelni a kölcsönt? Akkor ezeket a dátumokat kell megjegyeznetek 2019-ben.