szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Van néhány dolog, amit érdemes elintézni még az új tanév kezdete előtt.

Szerezzétek meg a jogosítványt

Ha van rá anyagi lehetőségetek, kezdjétek el a KRESZ-tanfolyamot, később nagyon jól fog jönni, ha nem munka vagy egyetem mellett kell órákra járnotok. Fontos: húszéves kor alatt visszaigényelhetitek az államtól a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga díját.

Így kaphatjátok vissza a KRESZ-vizsga díját: itt vannak a feltételek

Vezetni tanulnátok? Vizsgadíjához nyújtott támogatás 2018. július 1-én lépett életbe, de pontosan mik a feltételek? Itt a válasz.

Tanuljatok főzni

Ha az egyetem, főiskola évei alatt nem otthon éltek majd, hanem egy másik városban, albérletben vagy kollégiumban laktok majd, érdemes már most elsajátítani néhány egyszerű étel elkészítését. Olyan ételeket válasszatok, amelyekhez nem kellenek különleges alapanyagok, és egy átlagos kolis konyhában is könnyen, gyorsan elkészíthető.

Fedezzétek fel a várost

Ha biztosak vagytok a dolgotokban, akár már most tehettek egy rövid kirándulást abba a városba, ahol a következő években tanulni fogtok. Nézzétek meg, hol vannak a kollégiumok és az egyetemi épületek, merre találjátok a nagyobb élelmiszerüzleteket, vannak-e ingyenes vagy támogatott sportolási lehetőségek a campuson.

Ne hagyjátok abba a nyelvtanulást

A nyelvvizsga idén nem jött össze? Akkor se hagyjátok abba a nyelvtanulást, az érettségi miatt most ugyanis még aktív a nyelvtudásotok – ha van rá lehetőségetek, iratkozzatok be egy nyári nyelvtanfolyamra, vagy akár otthon is folytathatjátok a tanulást. Nézzetek idegen nyelvű sorozatokat feliratosan (vagy idegen nyelvű felirattal/felirat nélkül), olvassatok idegen nyelvű híreket, használjatok nyelvoktató appokat.

Ingyen tanulhattok idegen nyelveket, otthonról - a négy legjobb oldal

Magántanár nélkül készülnétek fel a nyelvvizsgára vagy csak felfrissítenétek a nyelvtudásotokat, de szükségetek lenne némi segítségre? Mutatunk néhány oldalt, amellyel eredményesen tanulhattok.

Sok apró feladat

Nézzétek át az igazolványaitokat: mindegyik érvényes? Ha nem, használjátok ki a nyári szünetet, és igényeljetek új igazolványt. Elégedettek vagytok a bankszámlátok díjaival? Ha nem, keressetek egy előnyösebbet, és váltsatok. Milyen állapotban van a laptopotok? Ha szükséges, kérjetek segítséget egy hozzáértő baráttól vagy szakembertől. Ez a feladat se maradjon szeptemberre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!