szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A különböző magyarországi régiókban nagyjából egyenlő eséllyel találhatnak munkát a felsőfokú végzettségűek - derül ki az OECD friss, Education at a Glance című kiadványából.

2018-ban a foglalkoztatottak aránya a 25-64 éves diplomások körében nem tért el kiemelkedően az egyes régiókban, 85 százalék körül mozgott. A legnagyobb különbség 5 százalék alatti volt, ahogyan az OECD-országok közül Írországban, Lettországban, Hollandiában, Portugáliában, Szlovéniában és Svédországban is - derül ki az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) által közzétett Education at a Glance 2019 című kiadványból. (Az oldalról külön-külön is letölthetitek az adattáblákat és a grafikonokat.)

A 36 OECD-ország közül Észtországban voltak a legnagyobbak a regionális különbségek: a diplomások foglalkoztatottsági rátája 57 és 92 százalék között mozgott.

©

Magyarországon a második legnagyobb a nemek közötti bérszakadék a diplomások körében

Az OECD-országok közül a második legalacsonyabb a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők keresete a férfiakéhoz képest. Azon országok közül viszont, amelyek az EU-nak is tagjai, Magyarországon éri meg a legjobban mesterdiplomát vagy doktori fokozatot szerezni - derül ki az OECD friss, Education at a Glance című kiadványából.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.