szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diplomás informatikusok keresik jelenleg a legtöbbet a munkaerőpiacon, de vajon számít, hogy melyik egyetemen végzett pályakezdőkről van szó? Fizetési statisztikák következnek.

452 484 forint - ennyi az átlagjövedelme egy frissdiplomás informatikusnak, derül ki a nyilvánosságra hozott 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiből. A Felvin láthatók a 2014-ben és 2016-ban - valamely informatikai képzésen - végzett diplomások jövedelme egyetemekre bontva.

A BME, OE, Milton, ELTE, BCE diplomásai 500 ezer feletti havi fizetéssel számolhatnak, ezekről az egyetemekről munkába állva lehet a legtöbbet keresni ebben a szektorban.

©

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzettek havi jövedelme megközelítheti akár a bruttó 600 ezer forintot is. De kiugró, 500-550 ezer forint közötti havi bére van a Budapesti Corvinus Egyetem, a Milton Friedman Egyetem, az Óbudai Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem diplomásainak is.

Az adatok a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért pályakezdők fizetéseiről számolnak be, az informatika területén dolgozók kereshetik jelenleg a legtöbb pénzt az összes többi szakma közül.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Gazdasági diplomával is lehet keresni havi 500 ezer forintot

Mekkora átlagbérre lehet számítani gazdasági diplomával? Mutatjuk a legfrissebb kutatási eredményeket.

Suli mellett dolgoznál? A Jobline megoldja!

Egészítsd ki zsebpénzed, válogass a legjobb diákmunkák közül a jobline.hu oldalon! Jelentkezz még ma!