szerző:
Eduline

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Nyelvvizsga kisokosunk következő részében az angolosoknak és németeseknek kedvezünk, az Euroexam nyelvvizsgát mutatjuk be: a választható vizsgatípusoktól kezdve a vizsga felépítésén keresztül az árakig itt mindent megtaláltok.

©

Mihez fogadják el, milyen nyelvekből tehetitek le?

Az Euro Nyelvvizsga Központban, vagy ismertebb nevén az Euroexamnél angol és német nyelvből tehettek általános nyelvvizsgát, illetve angol üzleti nyelvvizsgát (EuroPro) alap-, közép- és felsőfokon is. A vizsgaközpont mindegyik nyelvvizsgája államilag elismert (akkreditált), így nem csak a munkaerőpiacon, de a felvételinél vagy épp a diplomátok megszerzéséhez is elfogadják. Akár Euróra, akár EuroPróra készültök, választhattok, hogy egy- vagy a kétnyelvű vizsgát tennétek.

Hogyan néz ki a vizsga?

Az Euro vizsgáiból két éve került ki a nyelvismereti teszt, így jelenleg az egynyelvű vizsgák csak négy részből állnak (olvasott szöveg értése és íráskészség az írásbelin, hallott szöveg értése és beszédkészség a szóbelin), amelyek a kétnyelvű vizsgán közvetítéssel (fordítással) egészülnek ki. Sok kétnyelvű vizsgához képest eltérés, hogy az Eurón már alap- és középfokon is magyarról angolra vagy németre történik a fordítás, nem csak felsőfokon. Általános nyelvvizsgán, alapfokon az egynyelvű írásbeli - hallott szöveg értésével együtt - 115 perces, középfokon 130 perces, felsőfokon 145 perces. A fordítási feladatokra alap- és középfokon 35 perc, felsőfokon 45 perc jut.

A vizsgaközpont honlapján minden vizsgatípushoz közzétettek egy mintafeladatsort, amelyet teljes egészében, hanganyaggal és megoldókulccsal együtt tölthettek le. Ha középfokú üzleti nyelvvizsgára készültök, akkor a felkészítésre szolgáló könyvet is ingyen letöltetitek. A mintafeladatokon kívül négy-, illetve hathetes e-learning kurzust is indítanak, teljesen ingyen, csak regisztrálnotok kell - ha pedig kérdésetek van, hetente egyszer Skype-fogadóórát tart egy nyelvtanár.

Mikor és hol vizsgázhattok, mennyit kell fizetnetek?

Országszerte csaknem ötven helyen tartanak nyelvvizsgákat, a tizennyolc budapesti helyszín mellett vizsgázhattok többek közt Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Győrött, Sopronban, Pécsett és Szegeden is - itt találjátok a vizsgahelyek listáját. Általános nyelvvizsgát általában kéthavonta tartanak közép- és felsőfokon, ennél valamivel ritkábban vizsgázhattok üzleti nyelvből, illetve alapfokon. Az aktuális időpontokat és jelentkezési határidőket a központ vizsganaptárában nézhetitek meg.

A Corvinus és a BME szakmai nyelvvizsgáitól eltérően az Euroexamnél ugyanannyiért vizsgázhattok általános és szaknyelvből is. Az árakat az alábbi táblázatban olvashatjátok.

Nyelvvizsga szintje
Szóbeli ára
Írásbeli ára
Komlex vizsga ára
Alapfok (B1)
15 900 Ft
17 900 Ft
24 900 Ft
Középfok (B2)
19 900 Ft
21 900 Ft
28 500 Ft
Felsőfok (C1)
19 900 Ft
22 900 Ft
29 900 Ft

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!