szerző:
Eduline

Több mint 21 ezer kérelem érkezett az államkincstárhoz – ennyien szerették volna visszaigényelni sikeres nyelvvizsgájuk díját.

©

21 600 nyelvvizsgázó közül 12054-an kapták vissza a nyelvvizsga díját, összesen 351 333 860 forintot fizetett ki a Magyar ÁIIamkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) államtitkárának tájékoztatásából.

Az államtitkár Mesterházy Attila írásbeli kérdésére válaszolt, az MSZP-s képviselő azt szerette volna megtudni, „a nyelvoktatás hatékonyságának növelése érdekében kívánják-e emelni az idegennyelv órák számát, illetve csökkenteni a diákok egyéb irányú túlterheltségét”.

Rétvári Bence kiemelte: az iskolai nyelvoktatásról szóló felmérés eredményei azt mutatják, hogy a diákok átlagosan 924 nyelvórán vesznek részt, ami megfelel a visegrádi országok átlagának és meghaladja a szakértők által javasolt 900 órát.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.