szerző:
Eduline

Úgy tűnik, a nyelvtanulás a világ minden táján fontos kérdés. Ezt igazolja, hogy csak úgy dőlnek az előrendelések a Kickstarteren egy különleges nyelvtanító appra - írja a hvg.hu.

©

Tanuljon meg gondolkozni a választott nyelven – valami ilyesmi a mottója annak a nyelvtanító appnak, amely a Kickstarteren gyűjti az előrendeléseket, nem is akármilyen sikerrel. Az app mögött egy több nyelven is beszélő énekes, Gabriel Wyner áll, aki korábban már könyvet is írt egyedi tanítási módszeréről - írja a hvg.hu.

Ennek, illetve az előfizetéses appnak az a lényege, hogy nem a szavak memorizálására épít, hanem figyelembe veszi azt a már több kutatással is alátámasztott megállapítást, hogy inkább vizuális a memóriánk. Ha például megtanuljuk, hogy a dog angol szó magyarul kutyát jelent, akkor azt vagy elfelejtjük, vagy nem. Azonban ha a dog szó mellé kutyákat mutató képek társulnak, netán lerajzoljuk egy kutyás élményünket, kutyaugatást hallunk, biztos, hogy nem fogjuk elfelejteni a szót.

Így tanulhattok teljesen ingyen angolul, németül vagy más nyelven: újabb fejlesztés

Újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Duolingo, amely mára hatalmas oktatási platformmá nőtte ki magát. Ez az az oldal, ahol bárki ingyenesen tanulhat nyelvet. Ma már nemcsak angolul, hanem olaszul, magyarul, spanyolul vagy akár hollandul is elkezdhetünk tanulni ezen a felületen.

Az alkalmazás különféle képes kártyákat és „fül-trenírozó” technikákat használ. A módszerrel állítólag hat hónap alatt lehet megtanulni spanyolul, franciául, hollandul, olaszul, kilenc hónap alatt németül, 12 hónap alatt oroszul vagy héberül, azonban a japán, az arab, a koreai vagy a mandarin nyelv elsajátítása két évet is igénybe vehet. Az app természetesen a kiejtést is tanítja, sőt valójában ezzel kezdődik a nyelvtanulás, ezután jön a többi része, hangsúlyozottan a fordítás memorizálása nélkül.

Így tanulhattok angolul, németül, franciául teljesen ingyen

Szeretnétek megtanulni egy új idegen nyelvet, vagy csak felfrissítenétek megkopott nyelvtudásotokat? Ma három olyan nyelvoktató appot mutatunk nektek, amellyel bárhol - buszon, villamoson, könyvtárban, kávézóban - gyakorolhattok, ráadásul teljesen ingyen. Duolingo A világ egyik legnépszerűbb nyelvtanuló appja, amely igazi szenzáció volt, amikor néhány éve berobbant a köztudatba.