szerző:
Eduline

Egészen 17-18 éves korig nagyon hatékony az idegennyelv-tanulás, a hanyatlás csak ezután kezdődik - vélik a Massachusetts Institute of Technology (MIT) szakemberei egy friss kutatás eredményei alapján. Hát ezért megy nehezen a nyelvvizsga megszerzése az egyetemistáknak.

©

Az MIT kognitív nyelvészei szerint „a kritikus periódus”, a nyelvtanulás szempontjából igazán hatékony gyerekkori időablak, jóval tovább van nyitva, mint azt általában gondolni szokás - írja az Index.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tökéletes angolhoz elég mondjuk elkezdeni a nyelvet középiskolában. Bár az elme még ekkor is nagyon fogékony, az említett időablak csukódása már közel van, így egyszerűen nem marad elég idő a nyelv megfelelős elsajátításához.

Vagyis ha azt szeretnénk, hogy a gyerek egyszer majd akár úgy tudjon megszólalni, mint egy anyanyelvi beszélő, legkésőbb tízéves korban el kell kezdeni a nyelvtanulást.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.