szerző:
Eduline

Olyan oldalt kerestek, amely a hosszabb mondatokat is helyesen fordítja le? Nem találtatok még igazán jó appot, amellyel útközben is gyakorolhattok, vagy megnézhetitek az idegen szavakat? Íme, öt fordítóprogram számítógépre és mobilra.

PROMPT

Ezen az oldalon nyolc nyelven - angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, japán, orosz - fordíthattok oda-vissza. Beilleszthettek szöveget, kimásolhatjátok, illetve többek között Facebookon és Twitteren is megoszthatjátok. Az oldalon találtok egy beépített szótárat is: ha a kiinduló szövegben kijelöltök egy szót, a célnyelven megnézhetitek a jelentését. Tíz további ngyenes online szótár és fordító.

©

SDL

Negyvenhárom nyelvről, illetve nyelvre, köztük magyarra fordíthattok az SDL nevű programmal. Nemcsak begépelt szöveget, hanem fájlokat is fordíthattok, amelyeket .txt kiterjesztésre alakít át a program: a fordítás, bár nem tökéletes, érthető. Az eredményt e-mailen is elküldhetitek.

©

iTranslate

Ezzel az ingyenes appal több tucat nyelvről, illetve nyelvre - köztük magyarra - fordíthattok szavakat, kifejezéseket és mondatokat. Az eredményt meghallgathatjátok, sőt több nyelven a hallott szöveget is lefordítja az alkalmazás. Az eredményt elmenthetitek, elküldhetitek e-mailen vagy megoszthatjátok Twitteren. Az appot Androidra innen, iOS operációs rendszerre pedig innen tölthetitek le.

©

Speak & Translate

Ezzel az alkalmazással ötven nyelvre fordíthattok - köztük magyarra is, az eredményt a program fel is olvassa. Szavakat, kifejezéseket és mondatokat is fordíthattok, amelyeket utána megoszthattok Facebookon, Twitteren, elküldhettek e-mailben vagy SMS-ben. A fordításokat az app elmenti, így azokat bármikor visszakereshetitek. Az alkalmazást Androidra tölthetitek le, innen, egy hasonló appot iOS-ra pedig itt találtok.

©

 Translator With Speech

Ennek az appnak a dizájnját szeretjük a legjobban. Az alkalmazás írott és hallott szöveget fordít több tucat nyelvre, köztük magyarra, a fordítást pedig meg is hallgathatjátok. A fordításokat el is menti a program, így azokat internetkapcsolat nélkül is bármikor visszahallgathatjátok, akár a nyelvtanuláshoz, akár taxirendeléshez van rá szükségetek. Az appot Androidra innen tölthetitek le, az iOS-ra készült verziót pedig itt találjátok.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!