szerző:
Eduline

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat, ezekből szemezgettünk.

©
Sounds English

Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a SoundsEnglish.com oldal, amely azt ígéri, hogy a nyelvtani tudást, a szókincset és a kiejtést is csiszolni lehet a feladatok megoldásával. Egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. YouTube-videók színesítik a feladatsorokat, amelyekhez szintén tartoznak tesztkérdések.

Learn English Online

Most kezdenéd az angoltanulást, vagy szükséged van egy részletes összefoglalóra? A Learn-English-Online.org oldal olyan, mint egy tankönyv, vagyis leckékre bontva ismerkedhetsz a nyelvvel.

1-Language

Hasonló elven működik a 1-language.com oldal, amellyel szintén leckéről leckére sajátíthatod el a szabályokat és szavakat. Ezeket a kurzusokat nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánljuk. Az oldal egyelőre részletes nyelvtani magyarázatokat kínál, táblázatokkal és példákkal, de azt ígérik, nemsokára elkészülnek az ellenőrző feladatok is.

Talk English

A TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találsz.

Még több hasznos dolog

Melyik nyelvből lehet két-három hónap alatt nyelvvizsgát szerezni?

Ingyenes és jól működik: a legjobb fordítóprogramok

Tudni akarod, milyen jól tudsz angolul? Most kiderítheted

Hol nézhetitek meg, hogy milyen nyelvvizsgákat ismernek el itthon?