szerző:
Eduline

Összeszedtük a legjobb fordító appokat, amelyek nem csak utazáskor lehetnek hasznosak.

©

Ha beírja az ember a keresőbe a "translate" szót, egy halom alkalmazást kínál fel a telefon, de egyáltalán nem mindegy, melyiket töltjük le, mert nagy különbségek vannak minőség terén. Összeszedtük a legjobb appokat.

Google Translate (iOS)

Az alkalmazás, amit valószínűleg mindenki ismer, és persze a legtöbben ezt használják. Nem is csoda, pontosság terén nincs jobb a Google fejlesztésénél, ráadásul gyakorlatilag az összes nyelvvel boldogul oda-vissza. Csak hosszú mondatokat ne próbáljon meg az ember megfejteni vele.

Speak&Translate

Sajnos csak iOS-en érhető el ez az alkalmazás, pedig mindenkinek nagyon hasznos lehet. Bár sima fordítóprogramként is üzemel, a legjobb funkciója mégis a beszédfelismerés. A nagy nyelveknél ráadásul különféle nyelvjárásokat is megkülönböztet.

SMS Translator

Ezzel az alkalmazással bárkivel lehetséges csevegni, írásban legalábbis nincs már nyelvi korlát. Ahogy arra a neve is utal, szöveges üzeneteket fordít le nekünk, és ha ezen keresztül üzenünk, a mi sms-ünket is lefordítja a kívánt nyelvre. Csak Androidra elérhető.