szerző:
Eduline

Szívesen gyakorolnátok otthon a nyelvvizsgára vagy a nyelvórákra? Ma újabb nyelvoktató oldalt ajánlunk.

A Busuu nevű oldalt elsősorban azoknak ajánljuk, akik meglévő idegennyelv-tudásukat fejlesztenék tovább, vagy tudnak angolul, és egy második nyelvet sajátítanának el - az oldalon ugyanis nincs magyar nyelvű kurzus.

©

Az ingyenes verzióval is használhatjátok a szókincset, a szövegértést és az íráskészséget fejlesztő feladatokat, a fizetős verzióval hivatalos Busuu-oklevelet kaptok, és elérhetitek többek között a nyelvtani összefoglalókat, a mobilalkalmazást és a további leckéket, de ezért havi 4-12 eurót (körülbelül 1200-3700 forintot) kell fizetnetek. A Busuu legnagyobb hátránya az, hogy jó pár anyagot csak fizetős formában érhettek el, így az ingyenes felület csak az alapszókincs elsajátításához elég.

©

Angol mellett németül, franciául, olaszul, spanyolul, portugálul, oroszul, lengyelül, törökül, arabul, japánul és kínaiul is tanulhattok - az ingyenes verzióban viszont csak egy nyelvhez fértek hozzá. A nyelv kiválasztása után eldönthetitek, milyen szintről kezdenétek a tanulást, a kezdőtől (A1-es szint) a középhaladóig (B2-es) vannak kurzusok.

Ha ez megvan, elkezdhetitek a tematikus leckéket. A szókincset fejlesztő feladatokkal például elsajátíthatjátok a témakör szavait, ezután egy dialógussal gyakorolhatjátok be az új kifejezéseket, majd rövid fogalmazást kell írnotok.

Tanuljatok idegen nyelveket otthonról, ingyen
Sorozatunk előző részében a Memrise-t mutattuk be, a tíz legjobb nyelvoktató oldalról pedig ebben a cikkünkben írtunk. Hogy jobban menjen a gyakorlás, összegyűjtöttük az öt legjobb online fordítóprogramot, és írtunk már a legjobb olasz, német, kínai és japán nyelvoktató oldalakról is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!