szerző:
Eduline

Azt eddig is tudtuk róla, hogy a Műegyetemen végzett, a Knorr-Bremsénél több vezető pozícióban is dolgozott, és hogy az MTA rendes tagja. De azt a legtöbben nem tudják Palkovics Lászlóról, hogy vadászfegyvere és két motorja is van.

©

Ismét be kellett számolniuk vagyoni helyzetükről, autóikról és ingatlanjaikról, bankbetétjeikről és tartozásaikról a képviselőknek, kormánytagoknak és állami tisztségviselőknek - úgyhogy megnéztük, mit árul el vagyona Palkovics László oktatási államtitkárról.

A kétgyermekes államtitkár - még egyik Palkovics-gyermek sem lépett be a magyar iskolarendszerbe, a vagyonbevalláson feltüntetett adatok szerint a nagyobbik fiú 5,5 éves - Alsónemesapátiban egy 9375 négyzetméteres erdő résztulajdonosa, emellett van Pölöskén egy 4483 négyzetméteres szántója és egy 388 négyzetméteres kecskeméti háza.

Ám ami ennél érdekesebb - bár aligha meglepő -, hogy a járműipar iránt elkötelezett államtitkárnak két motorja is van: 2014-ben egy BMW R nineT, 2015-ben pedig egy BMW R1200 RT típusú motort vett. Autót szintén 2015-ben vásárolt utoljára, de nem BMW-t, hanem Mitsubishit. Viszont van egy Lamborghini traktorja is, igaz, az lassan kilencéves. Emellett négy vadászfegyver boldog tulajdonosa.

Az államtitkári munkája mellett az MTA SZTAKI-tól tudományos tanácsadóként, alapkutatásért havi bruttó 800 ezer forintot kap, kormánybiztosként - 2016 óta a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, valamint az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felel - pedig bruttó 997 200 forintot. A bankszámláján 21 millió forint van.

A politikusok vagyonnyilatkozataival a hvg.hu részletesen foglalkozik.