szerző:
Eduline

Ha sok a matekházi, nehezen megy a legújabb témakör, vagy csak közeleg a témazáró? Most két ingyenes alkalmazást ajánlunk, amelyek megkönnyíthetik a gyakorlást és a felkészülést.

MyScript (iOSAndroid)

A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát. A fejlesztők ígérik, felismeri a kézírást a program, de azért nem árt szépen kerekíteni a számokat. Egészen bonyolult műveleteket is meg tud oldani, részekre bontás nélkül.

©

Photomath

Ahogy korábban már írtunk nektek róla, van egy másik alkalmazás is, amely grafikonokat ábrázol, ismeri a képleteket, szoroz-oszt, hatványoz. Ha ez nem lenne elég, még a magyarázatokat is lépésről lépésre levezeti. A Photomath szintén nem használ mást csak a kamerát és már ki is számolta a feladatot. Ha még nem próbáltátok, akkor ezt itt letölthetitek.

Itt vannak a matekérettségi feladatsorai és a megoldások

Nyilvánosságra hozta a közép- és emelt szintű matekérettségi feladatsorát és megoldókulcsát az Oktatási Hivatal. A középszintű matekérettségi feladatsora A középszintű matekérettségi megoldása Az emelt szintű matekérettségi feladatsora Az emelt szintű matekérettségi megoldása Nemcsak kijavítja a hibákat a tanárok helyett, hanem visszajelzésekkel a gyerekeket is segíti az az új matekos applikáció, amely októberben jelent meg.