szerző:
Eduline

Ma estig várják Orbán Viktor válaszát a Független Diákparlament tagjai, akik nyilvános vitára hívták a miniszterelnököt.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Független Diákparlament nyilvános vitára hívta Orbán Viktort, akinek február 7-ig kell választ adnia. Ha nem áll ki vitázni a diákokkal, február 23-ra újabb tüntetést szerveznek.

Lázár János múlt heti sajtótájékoztatóján szóba kerültek a diákok követelései is, a tárcavezető úgy nyilatkozott: felelőtlenség középiskolások "belekavarása" egy országos választási kampányba, azzal együtt ugyanakkor, hogy a tanulók kérései közül több is figyelemreméltó, ilyen például az iskolai leterheltségre vonatkozó, de azt az alaptantervben kell kezelni, a tananyagról pedig nem politikusoknak kell dönteniük. A Miniszterelnökség vezetője azt is egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor nem vesz részt a nyilvános vitán.

"Mi, a január 19-i diáktüntetés szervezői azonban személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrtól várjuk a választ a kérdésre: ki mer-e állni nyilvános vitára olyan diákokkal, akik a saját bőrükön tapasztalják a magyar oktatási rendszer súlyos problémáit. Amennyiben a nyilvános vitára való felkérést Orbán Viktor miniszterelnök úr február 7-ig nem fogadja el, akkor február 23-án nagyszabású tüntetést tartunk Budapesten. Az oktatási rendszer fontosságára való tekintettel minden felelős magyar állampolgár csatlakozására számítunk, az egész országot várjuk magunk mellé" - reagált csütörtök esti közleményében a diákparlament.

A tüntető diákok remélik, hogy Orbán Viktor visszaemlékezik fiatalkori önmagára

Lázár János válaszolt a diáktüntetők felhívására: nem tárgyaltak a kormányülésen arról, hogy leülnének-e nyilvános vitára a Független Diákparlamenttel. A diákok nem Lázár Jánostól, hanem személyesen Orbán Viktortól várnak választ a felhívásra - emelte ki az ATV reggeli műsorában Gyetvai Viktor. Gyetvai Viktor az ATV stúdiójában azt mondta, remélik, hogy Én még mindig bízok az elkövetkezendő két napban...