szerző:
Eduline

A "legrosszabb ABC-s könyv" több százezer szülőt mozgatott meg az elmúlt hetekben.

Az első 10 000 példány szinte azonnal elkelt, a kiadóhoz pedig további 100 000 megrendelés érkezett - írja a The Guardian.

A könyvet a Lushlife néven is ismert rapper, Raj Haldar álmodta meg, barátjával, Chris Carpenter programozóval. Az ötlet akkor született, amikor a két szerző együtt ebédelt egy közös ismerősükkel, akinek a gyermeke néhány ABC-s kártyát vitt magával az étterembe. Haldar és Carpenter egy viccelődést követően ekkor döntöttek úgy, hogy egy egész ABC-s könyvet csinálnak azokból a szavakból, amelyek olyan betűvel kezdődnek, amelyeket nem ejtünk.

Így a gyerekek is sokat tanulhatnak, hiszen ők is nagyon szeretik a nehéz szavakat - tette hozzá az egyik szerző. A könyv megszületése előtt egy darabig csak a Google-dokumentumban gyűjtötték a szavakat.

Ebben a könyvben a P-nél például a Pterodaktilusz, az M-nél az Mnemonic (azaz emlékeztető), a T -nélpedig lehet Tsunami szerepel.

Szeretnétek hatékonyabban tanulni és rendszerezni? Ez az ingyenes app segíthet

Ha egyetemisták vagytok, dolgoztok vagy csak nem vagytok elég szorgalmasak, sőt inkább halogató típusok vagytok, de mégis szeretnétek hatékonyak lenni, ez az ingyenes app segítségetekre lehet. A Finish nevűappnak akkor veszitek a legnagyobb hasznát, ha ti is krónikus halogatók vagytok.