szerző:
Eduline

Lassan itt a nyári szünet, de addig még jó néhány feladata van a diákoknak. Íme a június legfontosabb dátumai.

©

Az első és legfontosabb dátum: a 2017/2018-as utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek).

Az általános iskolai ballagásokat 2018. június 15-én vagy 16-án tartják, de van olyan intézmény, ahol június 20-án,vagy 23-án tartják az ünnepségeket.

Az idei érettségi emelt szintű szóbeli vizsgáit 2018. június 7. és 14. között, a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

A négy legjobb ballagási ajándék tanároknak - ezeknek mindenki örülni fog

Egy gravírozott toll, egy jó könyv vagy egy hatalmas csokor virág? Mivel érdemes megajándékozni az osztályfőnököt és a szaktanárokat, ha idén fejezitek be a középiskolát? Mutatunk pár könnyen elkészíthető, nagyon személyes ajándékot, aminek minden pedagógus örülne. Üzenetek a palackból Ehhez az ajándékhoz csak egy szép befőttesüveg kell, amelyet üvegfestékkel vagy csak egy szép szatén-, esetleg csipkeszalaggal lehet díszíteni.

A felvételizőknek egész júniusban lesz dolguk, az ügyintézési időszakban sorrendet módosíthatnak és pótolhatják a hiányzó dokumentumokat.

Akik egyetemre jelentkeztek és nem töltöttek fel minden dokumentumot, 2018. június 27-ig felszólítást kapnak a hiánypótlására.

A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2018. július 11-ig van lehetőség. 

A jelentkezési sorrendet vagy jelentkezési hely(ek)et visszavonni is csak 2018. július 11-ig lehet.

Nehéz döntés vár a felvételizőkre: mikor kell változtatni a szakok sorrendjén?

Két hónap múlva kiderülnek a felvételi ponthatárok, addig még sok minden változhat: de mikor érdemes a megjelölt szakok sorrendjén változtatni? A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal lehet módosítani vagy jelentkezési hely(ek)et visszavonni: az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2018. július 11-ig. Azonban a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőség.