szerző:
Eduline

Péntekig lehet jelentkezni a gimnáziumokba, szakközépiskolákba és szakiskolákba.

A nyolcadikos általános iskolások felvételi lapjainak kitöltését az általános iskolák szervezik meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltésükhöz szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állítja össze, és a jelentkezési lapokat megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig a felvételi központba.

A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők maguk küldjék meg a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, a tanulói adatlapjukat pedig a felvételi központba. Az általános iskola vállalhatja a felvételi lapok kitöltését és továbbítását, ebben az esetben a szükséges dokumentumokat szintén a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állítja össze.

Ha a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkező a jelentkezést önállóan intézi, akkor az internetről (kizárólag a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumi, illetve a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló, 9. évfolyamra jelentkező tanulók esetében használható) dokumentumcsomagot töltheti le, és küldheti meg kitöltött jelentkezési lapját közvetlenül a középfokú iskolákba. Ezzel párhuzamosan a tanulói adatlapot is el kell küldenie a felvételi központba. Esetükben a kitöltés után a nyomtatványokat nem kell hitelesíttetni a tanuló általános iskolájával.

A dokumentumok a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2013/2014. tanév) menüpont alatt a Középfokú beiskolázás adatlapcsomagja az egyénileg jelentkezők számára linkre kattintva tölthetők le és nyomtathatók ki, vagy sokszorosíthatók kétoldalas másolatként.