szerző:
Eduline

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár jótékonysági aukciót szervez: tizenöt középiskolába szeretnék eljuttatni a kortárs magyar irodalmat.

Idén először hirdet nyilvános jótékonysági aukciót a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata azzal a céllal, hogy kortárs magyar irodalmat juttasson el tizenöt középiskolába - írja a Cultura Magazin.

Tizenkét íróportrét árvereznek el a december 5-i évzáró eseményen, köztük Dragomán Györgyét, Beck Zoltánét, Parti Nagy Lajosét, Tompa Andreáét és még sok más írójét.

A támogatói jegyekből és az aukción befolyt összegből aztán könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 elején juttatnak el tizenöt budapesti és vidéki középiskolának.

Xbox, csocsó, digitális rajzpad: ezeket is használhatják a diákok a vadonatúj gödöllői könyvtárban

Egy Kamaszhíd nevű különleges könyvtár nyílt Gödöllői Városi Könyvtárban, ahol nem csak olvasni tudnak a diákok. A Kamaszhíd nem csak irodalommal várja fiatal látogatóit, a kényelmes, süppedős szőnyeggel, párnákkal, fotelokkal berendezett tér a közösségi alkalmak helyszíne is egyben, lehet itt csocsózni, szobabiciklin telefont tölteni, xboxozni, használni a digitális rajzpadot, vagy egyszerűen csak üzenetet hagyni a többieknek a falon - írja a librarius.hu.