szerző:
Eduline

Ma van a magyar költészet napja, ebből az alkalomból három irodalmi tesztet ajánlunk nektek.

©

Felismeriek ezeket a József Attila-verseket?

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik, éppen ezért elsőként egy olyan tesztet ajánlunk nektek, amelyből kiderül, fel tudjátok-e idézni a legismertebb József Attila-verseket. Mindegyik a középiskolai tananyag része, vagyis elvileg mindegyiket olvastátok már.

Itt próbálhatjátok ki a tesztet - hány vers címét tudjátok megadni?

Kétperces teszt: felismeritek ezeket a József Attila-verseket?

Nyolcvan éve, 1937. december 3-án hunyt el József Attila. A ma esti kvízzel kideríthetitek, mennyire ismeritek a költészetét. Hét ismert József Attila-verből idéztünk - mindegyik a középiskolai tananyag része. A feladat mindössze annyi, hogy megmondjátok, melyik költeményből idéztünk. Itt próbálhatjátok ki a tesztet: Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt.

Emlékeztek a középiskolai memoriterekre?

Középiskolásként több verset és versrészletet fejből kellett tudni. De vajon még most is el tudnátok szavalni Arany, Petőfi vagy Ady leghíresebb verseit? És vajon felismeritek a szerzőt egy-egy versrészlet alapján?

Itt tehetitek próbára a tudásotokat:

Zseniális műveltségi teszt: emlékeztek még a középiskolai memoriterekre?

Emlékeztek még a híres középiskolai memoriterekre? Most összegyűjtöttünk párat, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e, hogy kitől idézünk. Nektek hibátlan lesz mind a nyolc válaszotok? Most kiderül. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Magyarország határátkelő helyeiből válogattunk nektek, de egyáltalán nem a legismertebbek közül. Ismeritek őket?

Ki a szerző?

Ebben a kvízben világirodalmi alkotásokkal és a magyar irodalom verseivel is találkozhattok. Egyszerű a kérdés: ki a szerző?

Itt tölthetitek ki a tesztet:

Nehéz irodalmi kvíz: kik írták ezeket a verseket?

Ebben a kvízben találkozhattok világirodalmi alkotásokkal és a magyar irodalom verseivel is. Egyszerű a kérdés: ki a szerző?

Középszintű irodalom szóbeli érettségi felkész - eduline.hu

Online képzés célja: Az online érettségi felkészítő tanfolyamot kifejezetten a 2016-os középszintű irodalom szóbeli vizsgájára készítettük. A videó áttekintésével átismételheted az vizsga fő részeit. | | Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés