szerző:
Eduline

„Nem szimpla lógásra biztatunk benneteket - annak ellenére, hogy a túlterheltség miatt bőven ráférne mindannyiunkra a pihenés” - írják a január 19-i „Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért” akció szervezői.

©

„Január 19-én délelőtt nem megyünk suliba, kiállva az oktatási rendszer fejlesztéséért. Ez azonban nem jelenti azt, hogy szimpla lógásra bíztatunk Benneteket (annak ellenére, hogy a túlterheltség miatt bőven ráférne mindannyiunkra a pihenés)” - írják a szervezők a Facebookon.

Arra kérik a diákokat, hogy az ország bármely pontján is tanulnak, iskola helyett beszélgessenek aznap délelőtt egy erre alkalmas, előre megbeszélt, iskolán kívüli helyszínen és időpontban az osztálytársaikkal arról, hogy mit tartanak a legnagyobb problémának az oktatásban, emellett kisebb diákfórumok szervezésében is részt vesznek.

„Aki szervezi vagy részt vesz egy ilyen délelőtti diákfórumon, annak a Független Diákparlament igazolni tudja a január 19-i iskolai távollétét, így nem kell 1 nap szülői igazolást elhasználnia. Mindenki más esetében viszont szülői igazolásra van szükség” - írják.

Videóban üzennek a diákok: ezért tüntetnek január 19-én

Eddig majdnem 8 ezren jelezték, hogy részt vesznek január 19-én a „Ne menj suliba!" címen meghirdetett diáktüntetésen.

Külföldre menni ne kényszer, hanem lehetőség legyen

A január 19-re tervezett diákdemonstráció szervezője szerint az iskolákban korlátozzák az önálló gondolatokat, és jó szolgákat nevelnek. A mostani demonstráció abban más, hogy ezt kifejezetten diákok kezdeményezték, ám szélesebb körre terjedt ki a megmozdulás - nyilatkozta a HírTV-nek Gyetvai Viktor, a január 19-re tervezett diáktüntetésről.