szerző:
MTI

Tavaly másfél millió iskolás közül 957 ezer kapott ingyenesen tankönyvet, 38 százalékkal többen, mint 2016-ban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amelynek adatai szerint egy gyerek iskoláztatási költsége tavaly 15 628 forint volt.

©

A közleményben azt írták, a tankönyvek ára 25 százalékkal olcsóbb volt 2017-ben, mint 2016-ban, így 37 százalékkal kevesebbet - 7147 forintot - kellett tankönyvekre költeni, mint előző évben.

A KSH adatai szerint egy gyerek iskoláztatási költsége tavaly 15 628 forint volt. A legtöbbet, 9065 forintot, ruhára költöttek a szülők - tették hozzá. Kitértek arra is, az iskolások 36 százaléka ingyenesen, 28 százaléka kedvezményesen jutott iskolai étkeztetéshez. Ez gyerekenként átlagosan 6162 forintba került.

Tanszerekre, írószerekre 5767 forintot, iskolai költségekre, magántanárokra, illetve táskára pedig ötezernél kevesebbet költöttek a szülők - olvasható a közleményben.

Itt a lista: ilyen támogatásokat kaphattok az iskolakezdés előtt

Hogyan lehet olcsóbban megúszni az iskolakezdést? Összegyűjtöttük, hogy milyen támogatásokra pályázhattok. Ahogy azt már korábban megírtuk, például a családi pótlékot is hamarabb kézbesítették a szülőknek. De milyen segítségre, támogatásra lehet még számítani az iskolakezdés miatt? Munkáltatói támogatás Évente egyszer igényelhet mindkét szülő iskolakezdési támogatást a munkáltatójától.