szerző:
Eduline

Az igazgató hosszú levélben indokolja döntését, amelyet a diákoknak és szüleiknek is elküldött, azt írja, levele egy segélykiáltás a többi állami fenntartású iskoláért.

©

Beadta lemondását a Farkasréti Általános Iskola igazgatója – írja a 444.hu. Fazekas László hosszú, 9 oldalas levélben indokolta meg döntését, amelyet a Dél-Budai Tankerületi Központ Intézményi Tanácsán kívül az iskola diákjainak és szüleiknek is elküldött.

Lemondásához jeligét is választott, Babits Mihály szavait idézi:

mert vétkesek közt cinkos aki néma”.

Az igazgató szerint a rendszer teljes csőd, a pedagógusok reménytelen helyzetbe kerültek, a diákok pedig túlterheltek, ilyen körülmények között pedig nem tudja tovább vezetni az intézményt. Az igazgató azt írja, lemondó levele egy segélykiáltás a többi állami fenntartású iskoláért, pedagógusaiért és vezetőiért, de leginkább a jelenlegi és leendő diákokért. 

Úgy véli, hiába a hivatástudat, a rendszer olyan szinten terheli túl őket, hogy így nem lehet tanítani. Szerinte a pedagógus életpálya modell megbukott. Ír arról is, milyen problémákkal kell a vezetőknek - így neki is -szembenéznie, említi többek közt a tanárok alacsony bérét, a pedagógushiányt és a támogatás hiányát. 

Nem látszik remény arra, hogy a távozó pedagógusok helyett megfelelő szakembert tudjunk felvenni” - írja.

 Fazekas Lászlót 2013-ban a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Áder János köztársasági elnök a gyermekvédelem, valamint a közoktatás területén végzett kimagasló teljesítménye elismeréseként.

Tizenöten felmondtak egy budapesti gimnáziumban

Tömegesen mondtak fel a dolgozók nyáron a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban - írja a 168 Óra. A lap szerint a korábbi igazgató, Kormos László újbóli igazgatói kinevezését nem támogatta a gimnázium tantestülete, az általános iskolai munkaközösség viszont igen.