szerző:
Eduline

Egyre gyakoribb a verbális és internetes zaklatás, erőszak a gyerekek körében

©

Balogh Ágnes pszichológus az ATV-nek azt mondta, ha egy szülő tudomást szerez arról, hogy a gyermekét bántalmazzák, feltétlenül vegye fel a pedagógussal a kapcsolatot. 

A szakember szerint elsősorban az adott közösségen belül kell a problémát megoldani, nem tartja jó megoldásnak, ha a gyereket kiemelik a közösségből, mert akkor egy másik gyereket fognak bántalmazni. Azt kell tudatosítani a gyerekekkel, hogy a kirekesztés helytelen, legyenek elfogadóbbak a társaikkal, és legyenek segítőkészek, támogassák a bántalmazott társukat.

Megdöbbentő videót készített fiáról egy anya: újabb világsztárok álltak az iskolában szekált diák mellé

Újabb világsztárok és hírességek álltak ki az iskolában szekált fiú mellett. Többek között Mark Hamill és Justin Bieber is üzent neki Twitteren. Ahogy már korábban írtuk, Katy Perry, Andie MacDowell is üzent neki, hogy vele vannak. Kelsea Ballerini énekes azt ígérte, hogy elkíséri az ebédlőbe, és ő majd helyre teszi a csúfolódókat.

A pszichológus beszélt arról is, hogy az öngyilkossághoz vezető útnak vannak bizonyos jelei. Ha a gyerek zárkózottabb, kevesebbet kommunikál, gyakran betegeskedik, nem akar iskolába menni, romlanak a jegyei, ezekre oda kell figyelni. Arra kérte a szülőket, vegyék komolyan, ha panaszkodik a gyermekük és ne bagatellizálják el a dolgot. Különösen, ha a gyermek érzékenyebb, mint mások. Az ilyen iskolai bántalmazás akár a gyermek egész életére rányomhatja a bélyegét.

Ennyire súlyos következményei lehetnek az iskolai zaklatásnak

Csökkenti a tanulók tanulmányi teljesítményét és magabiztosságát, saját képességeikbe vetett hitét a hosszan tartó vagy erősödő iskolai zaklatás egy új tanulmány szerint. Az Amerikai Pszichológusok Társasága tanulmánya elkészítéséhez több száz gyerek életét követte végig óvodáskortól a középiskoláig. Eredményeiket a Journal of Educational Psychology című szaklapban mutatták be.