szerző:
MTI

Évről évre több költségvetési forrás jut a családok, a gyermekek támogatására, ami az iskolakezdéskor akár több tízezer forintos segítséget is jelenthet - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

©

Beneda Attila hangsúlyozta: ma már az 1-9. évfolyamon ingyen juthatnak a tankönyvekhez a diákok, és egyre több gyerek részesül kedvezményes, vagy ingyenes étkeztetésben, továbbá az iskolakezdés anyagi terheinek csökkentése érdekében előrehozták a családtámogatások kifizetését. Ennek az intézkedésnek egymilliónál több érintettje van - tette hozzá.

A helyettes államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki műsorában azt közölte, hogy az iskolai program keretében félmillió gyerek heti négy alkalommal kap tejet és gyümölcsöt-zöldséget, 100 százalékos gyümölcslevet.

Ez az egészséges táplálkozáson túl az egészséges életmódra nevelést is szolgálja - mondta Beneda Attila.

Így kaphattok akár több tízezres iskolakezdési támogatást: mutatjuk a részleteket

Kik és hogyan kaphatnak önkormányzati iskolakezdési támogatást? Szinte minden településen elérhető a segítség, azonban az összeg és feltételeik eltérhetnek. A A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy a különböző önkormányzatoknál milyen iskolakezdési támogatásokat lehet igényelni. A kérdéseikre érkezett válaszokból kiderül, hogy szinte minden kerületben és városban elérhető a segítség. A 12.