szerző:
Eduline

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozással az oktatási rendszer problémáira hívják fel a figyelmet.

©

A szervezők több ezer résztvevőre számítanak. „Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna és, hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani” – írják az esemény Facebook-oldalán.

Videóban üzennek a diákok: ezért tüntetnek január 19-én

Eddig majdnem 8 ezren jelezték, hogy részt vesznek január 19-én a „Ne menj suliba!" címen meghirdetett diáktüntetésen. További 28 ezer ember érdeklődik a rendezvény iránt a Facebookon. A szervezők egy videóban magyarázzák el, miért mennek a parlament elé január 19-én. Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért #január19-én! „Ne menj suliba!"

A diáktüntetés hírére sok olvasónk reagált, a kommentekből válogattunk.

Úgy érzem, fogalmuk sincs egy középiskolás diák napjairól, aki átlagos értelmi szintű és nem lángelme, de nem szeretne lemaradni, tovább szeretne tanulni.....Robotok! Napi 8-9 óra. Hol volt ez az önök idejében?! Reggeltől estig csak tananyaggal foglalkoznak. Ez nem diák- és gyerekélet! Reggel 6-kor elmegy, du. 5-re jön meg, ebéd, készülés másnapra! És??? Hol egy sport, különóra, szusszanás???

Nagyon sajnálom a diákokat, s egyben gyermekeimet, akik pont ebben a cipőben járnak. Minden nap 8 óra, egyszer 9 a nulladik órábna.70 perc a suli nem messze Pesttől. 6-kor kelés, du. fél ötre haza. Ebéd, egy szusszanásnyi szünet, biológiai, higéniai szükségletek és máris este 6 óra. Másnapra tanulni, vacsi, fürdés. Hol lenne egy sportolás, különóra, családi esti beszélgetés. Szakközépiskola, ahol a szakmára kevés óra jut, mivel gimnázium szintű a humán, ráadásul angolul, ami mellett kötelező egy másik nyelv középfokon. Hol vannak a diákévek, fiatalság. Nagyobb a stressz és az elváras, mint egy munkahelyen.

Nem lehet oktatásolitikát a gyerekek aktív bevonása nélkül kialakítani és működtetni, hiszen ez olyan ügy, amely alapvetően érinti az ő életüket, jogaikat, jövőjüket.

Kiürülnek az iskolák január 19-én? Demonstrációt szerveznek

„Ne menj suliba!" címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet. Az atv.hu azt írja, a szervezők több ezer résztvevőre számítanak. „Elegünk van, hogy a 19.