szerző:
Eduline

Saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt.

©

Ahogy már korábban mi is írtunk róla, a tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, panaszaik szerint olykor a maximális 7-8 óránál is tovább tartott a munka, de előfordult, hogy a polgármester cégének rendezvényeire irányították őket gyakorlat címén. A Magyar Nemzet megtudta, hogy a településvezető cége csaknem 30 millió forint uniós pénzt is nyert gyakornoki program indítására.

Az egyik diák arról is mesélt, hogy egy szalagtűző ünnepség idején választás elé állították őket: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A polgármester szerint viszont minden szabályt betartottak és betartanak - írja a lap.

A Magyar Nemzet arról is kérdezte a polgármestert, hogy a gyakornoki program keretében ezúttal kapnak-e majd fizetést a nála dolgozó diákok, mert korábban többen is azt állították, hogy ingyen dolgoztak nála. Bóta József erre még indulatosabb lett. Azt mondta: – Hagyjuk ezt az ócska szöveget, nem dolgozott senki ingyen. A megnyert pályázati összegből a pályázat céljai fognak megvalósulni – szögezte le. 

Az egyik diák arról is mesélt, hogy egy szalagtűző ünnepség idején választás elé állították őket: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A polgármester szerint viszont minden szabályt betartottak és betartanak. 

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.

Ingyen dolgoztathatta a diákokat egy Heves megyei település polgármestere

Saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt - írja a Magyar Nemzet.