szerző:
Eduline

Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy friss felmérésből.

Az Egyesült Királyságban minden harmadik lányt zaklattak már szexuálisan, amikor iskolai egyenruhát viselt - derül ki egy új felmérésből, írja a BBC.

A felmérés szerint sok lány már úgy érzi, hogy az utcai zaklatás hamarosan a "felnőtté válás részévé lesz".

Az Egyesült Királyságban 2018-ban 1000 tinédzsert és 14-21 éves fiatal nőt kérdeztek meg. Ebből kiderült, a brit lányok 66 százaléka tapasztalt nemkívánatos szexuális figyelmet vagy akár fizikai közeledést is, amikor nyilvános helyen tartózkodott iskolai egyenruhájában. 

A megkérdezett lányok 35%-a pedig arról számolt be, hogy akár fizikai érintkezésre is sor került, megérintették vagy tapogatták, esetleg megragadták őket az utcán. Sok lány számolt be arról, hogy videózták őket és fütyültek utánuk. A kutatás alapján a lányok többsége ezt már természetesnek veszi és úgy gondolja, ez mindenképpen az életük része lesz, amíg iskolába járnak.

Egyre nagyobb problémát okoz a szexuális zaklatás, akciót indít egy egyetem

Az Edinburgh Egyetem workshopokat és más programokat szervez, hogy felhívja a figyelmet arra, egyre nagyobb probléma a szexuális zaklatás. A kezdeményezés az egyik jele annak, hogy az Egyesült Királyságban az egyetemek nagyrészt ma már felismerik, hogy a szexuális zaklatás és erőszak egy olyan probléma, amelyet már nem lehet figyelmen kívül hagyni.