szerző:
Eduline

Kizárná a közfoglalkoztatásból a kormány azokat, akik nem járatják rendszeresen iskolába gyermeküket, vagy nem...

Közmunkások. Elveszíthetik a jövedelmüket, ha gyerekeik nem járnak iskolába
©

Kizárná a közfoglalkoztatásból a kormány azokat, akik nem járatják rendszeresen iskolába gyermeküket, vagy nem tartják rendben a lakókörnyezetüket - írja a hvg.hu. Egy pénteki, Pintér Sándor belügyminiszter által beterjesztett törvénymódosítási javaslat szerint a tanköteles diák 30 órás igazolatlan mulasztása miatt a szülő ellen indítható szabálysértési eljárásra okot adó esetben teszi lehetővé a kizárás alkalmazását.

A javaslat abból indul ki, hogy a közfoglalkoztatottak olyan értékteremtő munkákban vesznek részt, amelyek szervesen kapcsolódnak az önkormányzatok, más állami szervek közfeladataihoz, a közfoglalkoztatásban részt vevőkkel szemben ezért feltételül szabják az általánosan elvárható erkölcsi, magatartási szabályok betartását.

2012 szeptember 1-je óta az iskolából 50 óránál többet hiányzó gyerekek családja nem kaphatja meg az iskoláztatási támogatást, korábbi nevén a családi pótlékot. Az új törvénymódosító javaslat szerint az ilyen gyermekek szülei a közfoglalkoztatásban sem vehetnének részt.