szerző:
Eduline

Pilz Olivér szerint nem történtek valódi változtatások az oktatásban.

©

A vicc kategóriába sorolta a Tanítanék Mozgalom vezetőalakja, Pilz Olivér a kormány eddigi megoldásait az oktatás átalakítására, amiből már elegük van - írja a Szabad Föld.

A lap hétvégén beszélt a pedagógussal, aki szerint továbbra sem csatlakoznak a látszatintézkedésekhez asszisztáló Köznevelési kerekasztalhoz. Ilyen intézkedésnek nevezte az alsósok 45 helyett 30 perces tanítását, miközben a megtanítandó tananyag mennyisége nem változott. A középiskolások, valamint a pedagógusok helyzetén is javítani kell Pilz szerint.

Radikális, váratlan akciókra lehet számítani a mozgalomtól - ígérte a lapnak. Bár a tanév kezdete óta váratnak magukra a nagyobb megmozdulásokkal, ezúttal tízezreket szeretnének mozgósítani, ám részletekre nem tért ki Pilz.

Palkovics nem mond le, de vitára várja a Tanítanékot

Szerinte az oktatásban nincs olyan ügy, amit csak a Tanítanék Mozgalommal lehet megvitatni, ezért sem reagált a legutóbbi meghívásra. A Tanítanék Mozgalom ultimátumot adott október 20-án Palkovics Lászlónak, hogy álljon ki egy nyílt vitára az oktatás ügyében a szervezettel szemben, mivel erre nem érkezett édermi reakció, így - sokadjára - lemondásra szólították fel.