szerző:
MTI

Hét embert, köztük hat tanárnőt öltek meg kedden Pakisztán északnyugati részén ismeretlen fegyveresek - közölte a...

Hét embert, köztük hat tanárnőt öltek meg kedden Pakisztán északnyugati részén ismeretlen fegyveresek - közölte a rendőrség. A terrorcselekmény az Iszlámábádtól mintegy 75 kilométerre északnyugatra fekvő Szvabi nevű településen történt. Négy támadó két motorkerékpárral közelítette a tanárnőket szállító gépkocsit, és tűzzáport zúdított rá - közölte Abdul Rasid Hán szvabi rendőrfőnök. A gépkocsi sofőrje megsebesült a támadásban.

Az áldozatok egy segélyszervezet alkalmazottai voltak. Mindnyájan pakisztániak. A támadás oka nem ismert, és azt sem tudni egyelőre, hogy kik voltak a merénylők. Abdul Rasid Hán szerint Pakisztánban az iskolák és nem kormányzati szervezetek hónapok óta támadások célkeresztjében állnak, és őt  is már kétszer megtámadták.

A múlt hónapban szélsőséges fegyveresek több merényletben megöltek kilenc egészségügyi dolgozót, akik a gyermekbénulás elleni országos oltási kampányban vettek részt. Az áldozatok ugyancsak mind nők voltak. A merényletek miatt fel kellett függeszteni az oltási programot. A tálib lázadók azt állítják, hogy nem ők hajtották végre a támadásokat, noha vezetőik többször elítélték az oltási programot.