szerző:
eduline/mti

Iskolai stresszoldó gyakorlatok bevezetését szorgalmazzák pszichológusok.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus az M1 vasárnapi műsorában azt mondta, "végre" a szülők is felismerték a szorongás csökkentésére kitalált alternatív torna szükségességét.

Meglátása szerint a gyermekeknek mind a mozgás, mind a nyugalom alapvetően fontos, és meg kell őket tanítani ezekre. Utóbbira, a befelé irányuló figyelemre ugyanakkor kisebb hangsúly jut a nevelésben - tette hozzá.

Boronyai Zoltán, a Magyar Diáksport Szövetség senior szakértője arról beszélt, hogy bármely iskolai órán bevethetőek a stresszoldó gyakorlatok, a testnevelésórák azonban különösen alkalmasak erre. Úgy fogalmazott: a szorongáscsökkentő torna meglepően jó hatást gyakorol a gyermekekre.

Büntetés helyett meditáción vettek részt a diákok, fantasztikus eredménnyel

Biztosan többen emlékeztek az iskolai büntető célú, igazságtalan, többnyire értelmetlen feladatokra. Az amerikai Robert W. Coleman Általános Iskolában más lehetőségük van a rendetlenül viselkedő gyerekeknek. Természetesen a testi fenyítésnek már régen vége, de a mai napig akadnak súlyos büntetések egyes iskolákban, emlékezzünk csak a wc-pucolásos esetre a közelmúltból.