szerző:
Eduline

Egy 53 éves férfi ellen emelt vádat sikkasztás gyanújával a Komáromi Járási Ügyészség. Az alapítványi iskola igazgatója beismerő vallomást tett.

©

Majdnem öt és fél millió forintot sikkasztott egy alapítványi iskola igazgatója Komárom-Esztergom megyében. A férfi 2012. augusztusáig volt az intézmény igazgatója, ennek során feladatát képezte az intézmény gazdálkodásának irányítása, a pénzeszközök kezelése, a bankszámlákhoz pedig kizárólagos hozzáférése volt - írja sajtóközleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. Mi vár a diákokra 2015-ben? Összefoglalónkat itt találjátok.

Az igazgató a munkáltatói jogkör gyakorlójának tudta és beleegyezése nélkül írásban arra utasította az iskola adminisztrátorát, hogy az őt megillető munkabérnél magasabb összegű havi nettó munkabért számoljon el a részére - ezzel havonta 129 ezer forinttal, összesen pedig 2 millió 447 ezer forinttal károsította meg az iskolát. Ezen felül több alkalommal az iskola bankszámláiról több mint három millió forintot vett fel saját célokra.

A férfi, aki büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett. Zárolta egy alapítványi iskola vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!