szerző:
Eduline

Épp az oktatási államtitkár szülővárosában - írja a Kettős Mérce.

©

Kilenc zalaegerszegi iskola igazgatója úgy véli, hogy inkább a Köznevelési kerekasztalon kellene folytatni a vitát a kormánnyal, valamint élesen támadták az eddigi civil tiltakozókat - írja a KM. A szakszervezetek és a kormány sztrájkbizottsági tárgyalásait tartják még legitimnek.

Sajnos a várt szakmai alapon történő megbeszéléseket politikai indíttatású megnyilvánulások zavarták meg. Egyrészt a hozzá nem értő és félrevezető elemzések, másrészt egyesek felhatalmazás nélküli, gyakran szakmai alapokat nélkülöző vagy pártpolitikai indíttatású megszólalásai.

A közös közleményt a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola, az Öveges József Általános Iskola, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium, valamint a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója írta alá.

A portál úgy értesült, hogy több iskolában az igazgatók erről nem egyeztettek a tantestülettel, hideg zuhanyként ért több tanárt is a hír. A közlemény először a zaol.hu hírportálon jelent meg, de más, hivatalos forrása egyelőre nem lelhető fel, az iskolák honlapján sem található utalás a közleményre. A közlemény óta az igazgatók felől nem érkezett újabb hír. A kilenc iskolából öt egyébként csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, pedagógusaik korábban tevékenyen részt vettek a tiltakozásokban, ráadásul volt, akik már a március 30-i munkabeszüntetésre készültek.

A portál úgy véli, hogy összefüggés lehet abban, hogy Balog Zoltán épp 300 válogatott iskolaigazgató meghívását tervezi, hogy tolmácsolják a kormány terveit. Ezen túl az erős zalaegerszegi kötődésű Palkovics László oktatási államtitkárrá történő kinevezésében is olyan egybeesést vélnek feldezeni, amely befolyásolhatta az igazgatókat a döntésben.