szerző:
Eduline

A közoktatási törvény titokzatos és titkos melléklete (melynek létezése cáfolatát nem cáfolja hitelt érdemlően, hogy...

A közoktatási törvény titokzatos és titkos melléklete (melynek létezése cáfolatát nem cáfolja hitelt érdemlően, hogy itt hever előttem) egy pénzügyi implementációs tervnek és hatásvizsgálatnak látszó negyvenoldalas dokumentum. Szakmai színvonala nem tér el a kormány által kibocsátott hasonló dokumentumokétól, ezért egy szavát sem hiszem el. Ennek ellenére nagyon tanulságos, jól illusztrál kormányzati szándékokat - olvasható az OktpolCafe legfrissebb bejegyzésében.

Sok pedagógus veszítheti el az állását - legalábbis ez áll a negyvenoldalas dokumentumban
©

Mindenekelőtt szeretném még egyszer nyomatékosan jelezni, hogy az anyagban szereplő számok a kormányzat belső önáltatási mechanizmusának jellegzetes termékei: szinte egyetlen kalkuláció sem megalapozott.

Csak illusztráció gyanánt: nem lehet megbecsülni a központi bérfinanszírozás miatt a központi költségvetésre háruló plusz kiadásokat, amíg nincs elfogadott központi tanterv, ugyanis alapvetően az határozza meg az iskolák pedagógusmunkaerő-igényét, tehát az oktatás fajlagos költségeinek kb. nyolcvan százalékát. A teljes posztot az OktpolCafén olvashatod el.