szerző:
Eduline

Nyolc hónapja nincs rendes tető egy vásárosnaményi iskola fölött. A Klik nem tud vele mit kezdeni, az önkormányzat tudna, de semmit sem tehet.

©

Még tavaly július 24-én rongálta meg az iskolát egy vihar, de azóta nem sikerült helyreállítani a károkat – erről a szon.hu számolt be.

Filep Sándor polgármester a portálnak azt mondta, „a tavaly nyári vihar után azonnal felajánlottuk a Klik-nek, hogy vis maior keretből pályázunk a helyreállításra, azonban ettől elzárkóztak, a közbeszerzés elhúzódott, már a novembertől életbe lépő új szabályok vonatkoznak rá, ami tovább késleltette az Eötvös-iskola megrongálódott épületének megnyugtató rekonstrukcióját”.

Kapcsolódó cikkek

A Klik elismerte, csak a bérekre van pénze

Egy hét alatt rendbe tennék a Klik finanszírozását

Fűtésre nincs pénz a Kliknél, de ördögbotra igen?

Az ország egyik legjobb egyetemének egyik épülete így fest

Közben az épület öt felső tanterme használhatatlan, a kár eléri a 35 millió forintot. A 2012-ben felújított tornaterem is komoly károkat szenvedett, az 10 millió forintos értékben károsodott. A tornateremben egyébként nagyobb a kár, mint amit tavaly felmértek, ugyanis azóta a megrongált tető miatt többször beázott.

A polgármester még december 1-jén Hanesz Józsefnek, a Klik elnökének is írt levelet, amelyben kérte, gyorsítsák fel az eljárást, ám válasz nem érkezett – írja a lap.

A parlamentben is téma volt már az iskola helyzete. Akkor Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a vihar idején még nem tartozott a Klikhez az épület. A polgármester azonban elárulta, már 2013 óta a Klik a fenntartó.