szerző:
Eduline

Nem veszítette az állását, továbbra is az egyik békéscsabai iskolában dolgozhat Komoróczky József - vagyis Józsi bácsi -, akiért jelenlegi és volt diákok indítottak Facebook-akciót.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több száz jelenlegi és volt diák csatlakozott ahhoz a Facebook-akcióhoz, amellyel a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumából portásának - Józsi bácsinak - az állását szeretnék megmenteni. Az elmúlt 17 évben minden reggel mosollyal fogadta a diákokat és egy-két bíztató szava is volt hozzájuk, most mégis elbocsátották - írja az esemény létrehozója.

Az aláírásgyűjtést azért indították el, mert tankerület nem tart igényt a portás munkájára. Mivel Komoróczky József minden gyermeket ismer és messziről kiszúrja azokat, akik nem az iskola diákjai, fontosnak tartják, hogy az állása megmaradjon.

A beol.hu most arról számol be, továbbra is Józsi bácsi lesz az iskola portása, Bánki András tankerületi igazgató a lapnak úgy nyilatkozott, azok, akik akciót hirdettek a közösségi portálon, "bizonyára nem tudták, hogy a tankerületi központ már dolgozik a megoldáson". Kiemelte: nem az volt a cél, hogy megszüntessék a munkaviszonyát, hanem az, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon foglalkoztassák a jövőben.

Józsi bácsi interjút is adott a lapnak. "Fontosnak tartom, hogy ha bejönnek, akkor ne egy mogorva, hanem egy mosolygós bácsival találkozzanak a diákok, olyan emberrel, aki szinte családtagnak, mondhatni nagypapának számít. Ki lehet szűrni, hogy most éppen örülnek valaminek vagy bánkódnak valami miatt. Megkérdezem tőlük, mi a baj, mondom nekik, hogy nem kell izgulni, biztosan sikerülni fog a dolgozat. A szünetekben is figyelem őket. Ha van valami nézeteltérés, akkor azt a meglátásom szerint meg kell beszélni, és akkor rögtön oldódik a feszültség" - mondta munkájáról.

Mentsük meg Józsi bácsit! Egy iskolai portás állásáért küzdenek a Facebookon

A Mentsük meg Józsi bácsit! kezdeményezés a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumából indult. Eddig több száz diák csatlakozott hozzá. Több száz jelenlegi és volt diák csatlakozott már ahhoz a Facebook-eseményhez, amellyel a békéscsabai iskola portásának - Józsi bácsinak - az állását szeretnék megmenteni.