szerző:
Eduline

Régen volt ennyire népszerűtlen egy kormánypárti politikus Putyin országában.

©

Az orosz tanárok között egyre erősödő hangok kérték, sokan már egyenesen követelik a fizetésemelést. Oroszország miniszterelnöke, Dimitrij Medvegyev azonban rövidre akarta zárni a kérdést:

Ha több pénzt akarnak, keressenek más munkát.

Érthető okokból ez nem tett jobbat a hangulatnak, azóta 250 ezren írták alá Medvegyev lemondását követelő petíciót, zömében tanárok - írja a DW. A tanárok leginkább azt fájlalják, hogy míg 10-15 ezer rubelt keresnek, addig a rendőrök 50 ezret.

A Kreml szóvivője egyszerűen csak kijelentette, hogy a petíció szóra sem érdemes. Pedig önmagában már ez is csoda, hiszen a kormány, ha teheti nem is reagál semmilyen ellenzéki tiltakozásra (mintha nem is lenne probléma).

Rétvári megosztotta nyakatekert matekját az oktatás finanszírozásáról

Az államtitkár szerint a kormány jelenleg is a GDP 6,14 százalékát költi oktatásra, bár ezt nagyon nem úgy számolják, ahogy szeretné. Nem ez volt az első nyakatekert számmágiája a kormánynak. Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2012-es mélypontot (4 százalékot) követően a pedagógusok lassú béremelése jelenthetett némi bővülést az oktatásra fordított állami források tekintetében, de ez nem lehetett akkor mértékű, mint amiről Rétvári Bence államtitkár beszélt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!