szerző:
Eduline

Diákok még csak lettek volna, tanárból viszont már egy sem akadt.

©

Bár idén -a korábbi évekhez hasonlóan - elég diák jelentkezett a kuncsorbai általános iskolába, mégsem indult el a tanév, mert mára teljesen elfogytak a pedagógusok - írja a szoljon.hu.

Az új osztály tanítója ugyanis az utolsó pillanatban más iskolába ment, így pedig nehéz helyzet állt elő.

Az igazgató által összehívott rendkívüli szülői értekezleten csak egyetlen szülő döntött úgy, hogy a helyzet miatt más településre viszi gyermekét, ám emiatt annyira kevesen maradtak a diákok, hogy egy új tanítóval sem indulhattak volna neki a tanévnek.

A helyi alsósok évek óta az óvoda épületében kaptak helyet, mert annyira kevesen maradtak, hogy az iskolaépület mára fölöslegessé vált. Pedig a portál szerint a falu nem néptelenedik el, csupán más iskolát választanak a szülők.

"A legtöbb alsó tagozatost a környező települések iskoláiba, Örményesre, Törökszentmiklósra íratták be a szülők, illetve az utóbbi években különösen kedveltté vált a kétpói intézmény, amelyet a református egyház tart fenn. Oda busz hordja át nap mint nap a gyerekeket. Bár a színvonalas oktatásnak nálunk is adottak a tárgyi feltételei, sok szülő inkább úgy dönt, vállalja, hogy gyermeke ingázzon, korábban keljen. Valószínűleg a nagyobb intézményekben jobban bíznak" - mondta a lapnak a település polgármestere.