szerző:
Eduline

Egy társuk öngyilkos lett a közelmúltban. Az egyik fiút 4, a másikat 8 éven át molesztálta az igazgató, de tucatnyian lehetnek.

A Bicskei Gyermekotthon két egykori lakója állt az RTL Klub Házon kívül kamerái elé, hogy beszéljenek az otthonban őket ért szexuális bántalmazásokról, amit az intézmény igazgatója követett el.

Julián és Levente 12-13 évesen kerültek az otthonba, beszámolójuk szerint a hozzá hasonló fiúkkal kezdett ki az igazgató - ennek az intézményen belül is hír ment. Öt éve rendőrségi feljelentésig jutott a történet, ám végül az összes fiú és tanú visszavonta a vallomását, mind a 34-en. Volt olyan, akit Levente kért meg, hogy vonja vissza, ugyanis a láthatóan rettegő igazgatónak nem akarta, hogy bántódása essen. Sokan azért is visszavonták, mert az intézetben kellett maradniuk.

A témában ajánljuk

Elbánt a fiúval a gyámhivatal, végül kártérítés lesz belőle

Horváth Leon állami gondozott volt, ebből fakadóan érzelmileg is stabil közegre lett volna szüksége, ám a gyámügyesek csak problémát láttak a fiúban, így speciális intézetbe dugták - hibásan. Bár se nem mutatott súlyos pszichés tüneteket, súlyos viselkedési zavarokat, illetve nem volt alkohol- vagy kábítószerfüggő, a Zala megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság úgy rendelkezett, hogy speciális gyermekotthonba helyezik át az állami gondozásban lévő Horváth Leont, aki akkor a 9.

Mindkét fiú elhagyta már az intézményt, alkohol és drogproblémákkal küzdöttek. Miután mindketten jobb állapotba kerültek, már azon dolgoznak, hogy a férfit elítéljék azért, amit velük és társaikkal tett.

A felvétel számos részletet tartalmaz, hogy milyen zaklatáson estek át a fiúk. A beszámolók felkavaróak lehetnek.