szerző:
MTI

Egy családi vita során késsel sebezte meg magát és férjét a kővágószőlősi iskolaigazgató, ezért több szülő fél attól...

Egy családi vita során késsel sebezte meg magát és férjét a kővágószőlősi iskolaigazgató, ezért több szülő fél attól, hogy a helyi iskolába engedje a gyermekét. Mások jó pedagógusnak tartják az igazgatónőt és kiállnak mellette - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

A Baranya megyei napilapnak a pedagógus ügyvédje a nyáron történt esetről azt mondta: a nő magát akarta megszúrni, párja próbálta tőle elvenni a kést, eközben sérült meg véletlenül. A jogi képviselő hozzátette, szigorúan magánéleti jellegű esetről, egy felkavaró, váratlan helyzetben történt "szerencsétlen balesetről" van szó, mely az érintetteken kívül másra nem tartozik, és nem kapcsolható a tanár munkájához.

A rendőrség az esettel összefüggésben azt közölte, hogy súlyos testi sértés kísérletének gyanújával eljárás indult egy szabadszentkirályi nővel szemben, aki családi vita során a férjét bántalmazta.

A kővágószőlősi iskolába járó gyerekek szüleinek egy része aggódik: a legelszántabbak azt mondják, tüntetni fognak, ha az igazgatónő a hivatalában marad. Vannak azonban, akik kiállnak az intézményvezető mellett: úgy vélik, a pedagógus mindent megtesz a gyermekekért, és bármi is történt, egy ujjal sem érne hozzájuk.

A tanárok azt állítják, az igazgatónő leváltásával egy felkészült, energikus, igazi menedzserszemléletű vezetőt veszítene az amúgy is nehéz helyzetben lévő, többségében roma diákokat oktató kővágószőlősi iskola.

Páva Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatója szerint a kővágószőlősi iskolaigazgatót is megilleti az ártatlanság vélelme, ezért nincs oka leváltani őt addig, amíg érdemi fordulat nem következik be az ügyben - olvasható a baranyai napilapban. Több mint 400 új iskolaigazgató kinevezéséről döntött Hoffmann Rózsa: a részleteket itt olvashatjátok.